BIOGRAFIE

Van Junior Songfestival tot Disney

Biografie Femke

Femke  is een Nederlandse zangeres. Ze is bekend geworden door haar deelname aan het Junior Songfestival 2012 met het nummer "Tik Tak Tik". Ze won op 6 oktober 2012 de nationale finale en mocht daarom op 1 december 2012 Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival.

Optreden Junior Eurovisiesongfestival 2011

Junior Eurovisiesongfestival

In 2011 deed ze mee aan het Junior Eurovisiesongfestival met het liedje "Tik Tak Tik", maar kwalificeerde zich niet voor de finale. In 2012 probeerde ze het met het liedje "Zomerzon" maar eenmaal bij de audities vroeg de jury of ze haar nummer "Tik Tak Tik" nog een keer wilde zingen, en zo ging ze toch met het eerste liedje door. Deze keer had ze wel succes en plaatste zich voor de finale. Uiteindelijk werd ze geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2012. Deze vond plaats op 1 december 2012 in de Heineken Music Hall. Ze won van MainStreet, Alessandro, Sterre en Melle. In de internationale finale in Amsterdam werd Femke 7e, met 69 punten.

De cast van Violetta

Op 8 maart 2013 werd haar volgende single, getiteld "Dan kies ik voor jou", uitgebracht. Op 6 december 2013 kwam haar volgende single uit genaamd "Kerst met jou". Als figuranten speelden een aantal familieleden mee in deze clip.

Televisie

Begin 2014 nam Meines een aantal nieuwe nummers op in de Shamrock Studios in Baarn. Samen met producers Holger Schwedt en Sander Rozeboom nam ze ook een duet op met haar vader: Anne-Kees Meines. Deze eigen geschreven song gaat over hun vader/dochter relatie met de titel: "Dat Zijn Wij" en kwam uit op 18 april 2014. In de bijhorende videoclip werden authentieke beelden van Meines en haar vader van vroeger verwerkt. Meines werd begin 2014 gevraagd mee te doen aan het SBS programma Sterren Springen.

Vanaf begin 2016 ging Meines met Disney samenwerken. Ze heeft een fotoshoot gedaan met Disney en heeft de cast van Violetta ontmoet. Vanaf mei 2016 speelt ze Liz in de serie Just Like Me!. Deze serie is uitgezonden door Disney Channel. Deze serie was zo succesvol dat er een tweede seizoen is opgenomen en uitgezonden in 2017.

Begin 2018 is Femke gecast voor de film ‘Elvy’s wereld, so Ibiza’ waarvoor ze in mei 2018 afreist naar Ibiza voor opnames. In de film speel Femke de rol van Fleur en zal vanaf september in de Nederlandse bioscopen draaien.